Vizsgálatok

Hasi áttekintő ultrahang vizsgálat:
Hasi panaszok esetén célszerűen mindig az ultrahang az első vizsgálat. Elsősorban a májat az epehólyagot, a hasnyálmirigyet, lépet és veséket, a kismedencében pedig a húgyhólyagot, a méhet, a petefészkeket és a férfiaknál a prosztatát vizsgáljuk. A vizsgálat folyamán a hasi nagyereket is ábrázoljuk, valamint bizonyos panaszok esetén gyomor- és bélrészletek is jól ábrázolhatók. (Gyakori betegségek: epehólyag gyulladás, epekő, vesekő)
A vizsgálat előtt 4 órával már nem szabad étkezni, 2 órával előtte vizeletet üríteni, a nap folyamán szénsavmentes folyadékbevitel ajánlott.

Emlő ultrahang vizsgálat:
Az eljárás során a hónaljárok és az emlők vizsgálata történik meg. Jól tisztázhatók a daganatok, ciszták, jó indulatú csomók, gyulladásos folyamatok. Kétes esetekben a következő vizsgálat megajánlása megtörténik, mellyel a diagnózishoz közelebb kerülünk.

Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat:
Vizsgáljuk a szerv nagyságát, szerkezetét, a benne lévő göböket, cisztákat. A gyulladásos folyamatok is jól ábrázolódnak. A nyaki nyirokcsomókat is minősítjük.

Carotis dopler (nyaki ér), végtagi erek ultrahang vizsgálata:
A nagy nyaki verőereknél vizsgáljuk az erek lefutását, tágasságát, áramlást. Az erekben az áramlási viszonyok esetleges szűkületek, elzáródások igazolhatók vagy kizárhatók. Az alsó-és felső végtagi vénák gyulladása, thrombózisa, billentyű elégtelensége elemezhető.

Ízületi-, lágyrész ultrahang:
Ábrázolhatók a részleges vagy teljes szalag, ín, izom sérülések, bevérzések, ízületi folyadékgyülemek, ízületi szabadtestek, ízületi gyulladások.

Here ultrahang vizsgálata:
A vizsgálat során áttekintjük a here szöveti szerkezetét. Kimutathatóak a gyulladásos folyamatok, jó- és rosszindulatú daganatok, valamint a vérellátási zavarok.

Újszülöttek koponya-, has- és csípővizsgálata:
A betegségek megelőzésére és korai kezelésére javasolt fájdalommentes, nagy pontosságú, megbízható eljárás.